Mama DHA Natal – Vegan Omega-3 prenatal

32,25 

Kvalitetno hranjenje bebe počinje i prije nego ona stigne, a nastavlja se i nakon poroda, tijekom dojenja!

Pravilna i raznovrsna prehrana u periodu prije i tijekom trudnoće, a i tijekom dojenja od izuzetne je važnosti za pravilan rast i razvoj bebe, ali i majčinog zdravlja. Jedna omega-3 esencijalna masna kiselina po tom je pitanju od posebnog značaja. Poznata je i kao DHA (dokoheksaenoična kiselina) omega-3!

Pravilan unos DHA i inače je važan u prehrani čovjeka. No, najveću pozornost za dostatnim unosom preporučuje se obratiti upravo u periodu trudnoće i tijekom dojenja. Tada potrebe za unosom DHA dodatno rastu, ne samo zbog potreba majke, već upravo zbog potreba pravilnog rasta i razvoja bebe.

Majčin unos DHA tijekom trudnoće i dojenja pridonosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi dojene majčinim mlijekom*

* povoljan učinak postiže se unosom od 200 mg DHA dnevno uz preporučeni dnevni unos za omega-3 masne kiseline za odrasle, odnosno 250 mg DHA i EPA (što odgovara količini od 1 do 2 riblja obroka tjedno).

Ova dragocjena molekula esencijalna je jer ju naše tijelo ne može samo sintetizirati. Stoga ju je potrebno unositi prehranom. No, prehrana je danas vrlo, vrlo često oskudna na DHA (najćešći izvor su riba i morski plodovi). Budući da tijekom trudnoće i dojenja potrebe na DHA dodatno rastu, kako bi se zadovoljile potrebe bebe, ali i majke, često ju se preporučuje uzimati kao dodatak prehrani.

Za takve mame i bebe stoga predstavljamo naš 100% biljni, dozom i čistoćom prilagođen potrebama omega-3 DHAMama DHA Natal!

Kreiran kako bi zadovoljio potrebe i mama veganki, sa posebno prilagođenom dozom koja će zadovoljiti preporučeni dnevni unos, jednostavnom primjenom, te posebno visoke čistoće kako bi bio maksimalno siguran za mamu i bebu!

Čisto DHA ulje, hladnim postupkom dobiveno iz mikroalge Schizochytrium sp.  u mini, mekoj, gel kapsuli:

 • 200 mg DHA/ kapsuli 
 • samo jedna kapsula dnevno
 • mini kapsula – lake za gutanje
 • lako probavljive
 • bez naknadnog okusa na ribu
 • potpuno biljni sastav – bez ribljeg ulja i sastojaka animalnog podrijetla
 • doza prilagođena preporučenom dnevnom unosu za trudnice i dojilje
 • visoka čistoća – kontrolirano podrijetlo – smanjena kontaminacija teškim metalima
 • bez glutena, soje, laktoze, šećera, pšenice, umjetnih konzervansa, aroma i boja
 • vegan friendly
 • natal friendly

Tablica sastava:

mama dha natal tablica sastava
Legenda: * = preporučeni dnevni unos – odnosi se na EU smjernice za preporučeni dnevni unos pojedinih hranjivih tvari za prosječnu odraslu osobu |  – = PU nije određen trenutnim smjernicama |  ** = primjereni unos (eng. Adequate intake, AI). Izražava se kao prosječna razina hranjivih tvari za koju se smatra da je primjerena potrebama određene skupine stanovništva, a temeljena je na opažanjima ili eksperimentima. U tablici se prikazane vrijednosti za AI odnose na skupinu trudnice i dojilje i podrazumijevaju dodatnu preporučenu količinu unosa DHA tijekom trudnoće i dojenja, a kao primjereni dodatni unos DHA na standardno preporučeni primjereni unos za žene koje nisu trudne i ne doje, koji iznosi 250 mg omega-3 masnih kiselina (DHA i EPA) dnevno.

Način primjene:

1 kapsula dnevno, po potrebi* do 2 kapsule dnevno.

Najbolje uzeti tijekom ili odmah nakon hladnog, do umjereno toplog obroka. Popiti uz dosta tekućine. Ne preporučuje se uzimanje na tašte i uz vruću hranu.

*potrebe ovise o prehrambenim navikama (npr. broju konzumiranih ribljih obroka tjedno). Ukoliko je unos ribe ili drugih proizvoda kao izvora omega-3 masnih kiselina prehranom povremeno smanjen (npr. tjedan u kojem nije bilo obroka na bazi ribe ili ribljih proizvoda) ili je u potpunosti bez unosa (npr. vegani ili trudnice koje ne konzumiraju ribu), preporučuje se dodatno uzimanje 1 kapsule dnevno. Na eventualne povećane potrebe unosa (dodatna 1 kapsula dnevno) posebno se preporučuje obratiti pozornost u zadnjem tromjesečju trudnoće te u periodu dojenja.

Kod osoba koje imaju problema sa gutanjem kapsula, kapsulu je moguće probušiti, najbolje iglom, a sadržaj kapsule popiti direktno ili umiješati u hladan obrok i tako pojesti (npr. jogurt, frapei, kaše i slično). Obzirom na morsko podrijetlo ulja, blaga, karakteristična aroma je normalna pojava.

Neto količina: 40 vegan, mekih gel kapsula (30 g) – za 40 dana korištenja

Mama DHA Natal – čista omega-3 posebno kreirana za potrebe mame i bebe

Dodatak prehrani, visoke čistoće i sa ciljanom esencijalnom omega-3 masnom kiselinom – DHA! Za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću.

Posebno kreiran za potrebe mama i beba. U dozi koja se preporučuje tijekom trudnoće i dojenja kako bi se zadovoljile potrebe bebe za razvojem mozga i vida fetusa i dojenčadi!

Meke gel kapsule u mini dimenziji – lake za gutanje. Potpuno biljnog podrijetla – prihvatljive za vegane i vegetarijance. Nježne za probavu i bez okusa na ribu, u dozi prilagođenoj preporučenom unosu – 200 mg po kapsuli.

Sadrže visoko pročišćeno, hladnim tiještenjem izdvojeno i na DHA (dokoheksaenoična omega-3 masna kiselina) standardizirano ulje od mikroalge Schizochytrium sp.

Hipoalergena, vegan prihvatljiva formula. 

Bez sastojaka animalnog podrijetla (uključujući ribu i želatinu), bez dodanog šećera (uključujući laktozu), bez glutena i proizvoda na bazi soje. Bez konzervansa, bojila i aroma. Stabilizirano s prirodnim vitaminom E.

Zašto se DHA preporučuje uzimati tijekom trudnoće i dojenja?

dojenje i dha razvoj bebe mozak vegan omegaPrema načelima EBM -a (Evidence Based Medicine), i raznim nutricionističkim statistikama, neupitno je da u populaciji postoji visok rizik od deficita u prehrani ljudi za pojedinim tvarima. Obzirom da su pojedine tvari u periodu trudnoće i dojenja izuzetno važne, kako za samo začeće, tako i za održavanje trudnoće, a najviše za pravilan rast i razvoj bebe, u tom ih se perodu stoga, preporučuje dodatno nadopunjavati. To se između ostalog odnosi i na DHA (dokoheksaenoična masna kiselina) omega-3 masnu kiselinu!

Važnost DHA za rast i razvoj fetusa i dojenčeta dojenog majčinim mlijekom

Ova dragocjena molekula esencijalna je jer ju naše tijelo ne može samo sintetizirati. Stoga ju je potrebno unositi prehranom. Glavni predstavnik prehrambenog izvora omega-3 DHA je prvenstveno riba i morski plodovi.

Dostatan majčin unos DHA (200 mg na dan) tijekom trudnoće i dojenja pokazao se kao ključan za pravilan razvoj mozga i vida kod fetusa i dojenčadi dojene majčinim mlijekom. Ukupni razvoj mozga utječe pak na razvoj svih mentalnih i kognitivnih funkcija. No, po mišljenju znanstvenika, dobrobiti DHA za bebu su i mnogo, mnogo veće.

Preporučeni dnevni unos od 200 mg DHA tijekom trudnoće i dojenja i to uz dodatnih 250 mg (DHA+EPA) smatra se dostatnim za potrebe pravilnog razvoja mozga i vida kod bebe.

DHA je važna strukturna komponenta mozga, živčanih stanica i mrežnice oka. 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu je DHA, dok ju u mrežnici nalazimo čak u količini od 93% ukupnih omega-3 masnih kiselina. Čak 60% strukture mozga čine masti, pa 25% čini upravo DHA. U sivoj tvari mozga DHA gradi čak 30% strukturnih tvari.

Obzirom zastupljenost DHA u mozgu i očima, nije nimalo čudno povezati važnost njenog unosa za pravilan razvoj bebe.

Zašto zasebno uzimanje DHA?

omega dha u trudnoćiUnatoč tome koliko je važan, većina prenatalnih multivitamina ne sadrži omega-3 DHA. Ako i sadrži, ona se često nalazi u premalim količinama kako bi se zadovoljila preporučena dnevna potreba od 200 mg DHA na dan. Ne zato što možda proizvođač ne želi zadovoljiti potrebe trudnica već možda zato što ju jednostavno ne može prilagoditi veličini neke kapsule. Ili ju primjerice obzirom na osjetljivost molekule DHA ne može staviti u kombinaciji s drugim sastojcima koje odgovaraju potrebama tijekom trudnoće (pojedini vitamini i minerali). Ili primjerice dolazi u kombinaciji s drugim vrstama omega-3 čiji se unos u trudnoći ponekad čak preporučuje smanjiti. Ako bi i ciljano kreirali proizvod koji bi trebao zadovoljiti sve potrebe za preporučenim tvarima, takav prenatal kompleks predstavljao bi velik problem za konzumaciju. Zbog veličine, ali i međusobne interakcije pojedinih sastojaka unutar istog medija.

Zato se često ovakav dodatak prehrani preporučuje uzimati zasebno! 

Visoko je preporučljiv za sve trudnice i dojilje, a može se kombinirati sa bilo kojim multivitaminskim i mineralnim dodatkom. Pa čak i onim koji već sadrži primjerice omega-3 kombinirano (DHA + EPA) ulje. Naime, prema preporukama dozu od minimalnih 200 mg DHA dnevno za trudnice i dojilje potrebno je unositi uz minimalno 250 mg DHA i EPA (zajedno). Doza od 250 mg DHA + EPA može se osigurati prehranom od 1-2 obilnija riblja obroka tjedno! Ako stoga prehrana trudnica ne zadovoljava niti te potrebe, ili ako je u pitanju mama veganka, tada se unos DHA putem Mama DHA Natala može i povećati na 2 kapsule dnevno.

Zašto smo odabrali DHA biljnog podrijetla? 

omega dha kapsule trudnoća mozak vid razvoj1 kapsula Mama DHA Natal sadrži 200 mg čiste DHA izdvojene iz morske mikroalge Schizochytrium sp.

Ovo nježno i osjetljivo ulje zaštićeno je od oksidacije (dodira sa zrakom) mekom, gelastom opnom također biljnog podrijetla i to bez glutena, sojinih sastojaka, šećera, umjetnih sladila, konzervansa, bojila, i aroma.

Ujedno zbog vrlo čestog problema onečišćenosti ribljeg ulja teškim metalima, odabran je izvor DHA koji se odlikuje izuzetnom čistoćom. Ulje mikroalgi dobiveno je u strogo kontroliranim proizvodnim uvjetima i odlikuje se visokom čistoćom. Osim čistoće, sam postupak proizvodnje izdvajanja DHA temeljen je na hladnom postupku. Tako je dobiveno ulje maksimalno očuvano od oksidacije. I zato se Mama DHA Natal kapsule odlikuju vrlo niskom TOTOX vrijednošću (stupanj oksidacije).

Obzirom na potpuno biljni sastav, Mama DHA Natal kapsule mogu koristiti i mame veganke ili vegetarijanke. A obzirom na to da su namjenjene prvenstveno trudnicama i bebama koje hrane, svojom čistoćom će zadovoljiti potrebe za sigurnošću primjene u ovom osjetljivom i nježnom razdoblju. Kako su kreirane bez potencijalnih alergena u hrani, mogu ih koristiti i one mame  osjetljive na pojedine sastojke kao što su gluten ili soja.

 

Mama DHA Natal preporučujemo ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama i dojiljama. Kako bi se zadovoljile potrebe za drugim nutrijentima od izuzetne važnosti u trudnoći (folat, jod, vitamini B skupine, vitamin D, K2, minerali kao što su jod, željezo, bakar, cink i drugi), preporučujemo ga u kombinaciji sa Mama Multi Natalbioaktivnim vitaminima i mineralima u vegan kapsulama!

Recenzije

Još nema recenzija.


Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

SASTOJCI:

Ulje mikroalgi Schizochytrium (standardizirano na 40% DHA), ovojnica meke gel kapsule (tvar za želiranje: Cassava (tapioka) škrob, tvar za zadržavanje vlage: biljni glicerin, pročišćena voda), antioksidans: D-α-tokoferol acetat (prirodni vitamin E).

Formuliran bez upotrebe konzervansa, stabilizatora, emulgatora, aroma ili bojila te bez sastojaka GMO podrijetla.

Pogodan za vegetarijance i vegane.

NAPOMENE:

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece.

UPOZORENJA:

Nije namijenjeno za djecu ispod 3 godine starosti.

NAČIN ČUVANJA: čuvati dobro zatvoreno, na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi (do 25 °C). Bočicu dobro zatvarati nakon svake primjene. Ne hladiti.

NAJBOLJE UPOTRIJEBITI DO KRAJA:

(mjesec, godina, LOT) otisnuto na dnu pakiranja i etiketi

ZEMLJA PODRIJETLA: Nizozemska (EU)

Možda će vam se također svidjeti…