Mama Multi Natal – bioaktivni prenatalni vitamini i minerali

28,80 

Prenatalna formula pedantno formulirana kako bi zadovoljila potrebe trudnica, dojilja i žena koje planiraju trudnoću!

Dodatak prehrani u obliku mini, vegan kapsula kreiran s posebnim naglaskom na biološku aktivnost pojedinih vitamina, minerala i mikronutrijenata, a time i njihovu maksimalnu učinkovitost u ovom posebnom periodu žene. Ali i bebe! 

Formula je pogodna i za vegan mame, jer ne sadrži sastojke animalnog podrijetla. Nismo zaboravili ni na mame sa MTHFR mutacijom pa zato naša formula sadrži isključivo izvor folata. U formuli nismo izostavili ni vitamin K2 o čijoj se važnosti u trudnoći sve više otkriva.

Tu su naravno i vitamin D, E, beta karoten i karotenoidi važni za trudnice: lutein i zeaksantin,inozitol, kolin i svi vitamini B skupine. Naravno, u aktivnim oblicima i u količinama koje će osigurati njihovu učinkovitu apsorpciju.

Nisu izostavljeni ni minerali kao što su željezo, selen, cink, bakar, jod, krom, ali i svi oni koji su tijekom perioda trudnoće često deficitarni u prehrani mame, a time i bebe.

Mama Multi Natal pružati će potporu od samog početka planiranja trudnoće, tijekom cijele trudnoće, ali i nakon trudnoće, posebice u periodu dojenja.

Za sve one koje traže maksimalnu učinkovitost, maksimalnu prirodnost i jednostavnost korištenja:

 • samo jedna kapsula dnevno
 • u mini dimenziji za lako gutanje
 • pogodno za osobe s mutacijom na MTHFR genu
 • vegan i vegetarian friendly formula
 • bez konzervansa, bojila i aroma
 • sadrži izvor folata (Quatrefolic®) – 5-MTHF-glukozamin (bilnog, prirodnog podrijetla, aktivan i kod žena sa MTHFR mutacijom)
 • sadrži izvor vitamina Kmenakinon MK7 – vitamin K2
 • sadrži vitamin D vegan podrijetla (Vitashine® D3V iz lišaja)
 • sadži vitamin B12 u obliku metilkobalamina (bez cianida) u visokoj dozi (poznat po slaboj apsorbljivosti pa je time osiguran adekvatan unos)
 • ne sadrži vitamin A (retinoidni oblik)
 • sadrži beta karoten podrijetlom iz mikroalge Dunalielle saline
 • sadrži lutein i zeaksantin iz cvijeta kadifike
 • sadrži prah voća i povrća brokule, grožđa i naranče i prah riže – kao izvor antioksidansa za podršku pojedinim vitaminima i za očuvanje sastojaka kapsule

  Tablica sastava:
mama multi natal tablica sastava prenatal folat vitamin K
Legenda: * = preporučeni dnevni unos (EU) za prosječnu odraslu osobu | – = preporučeni dnevni unos (EU) za sastojak nije određen | ++ = DFE (dietary folate equivalent – ekvivalent prehrambenog folata) što odgovara 102 % EU preporučenoj dnevnoj dozi o Primjerenom unosu folata (AI=Adequate intake) za potrebe trudnica i 122% Referentnog unosa folata (PRI=Population reference intake) za potrebe dojilja nakon poroda | ** = sastojak u prirodnom aktivnom obliku – oblik visoke bioraspoloživosti – potencijala apsorpcije i djelovanja |  *** = lako probavljiv oblik Quatrefolic® je patentirani proizvod i registrirani zaštitni znak tvrtke Gnosis S.p.A. Vitashine D3V® je patentirani i registrirani zaštitni znak tvrtke Protec Nutra Ltd.

Način primjene: 

1 kapsula dnevno, najbolje uz ili nakon obroka i uz dosta tekućine.

Ne preporučuje se uzimanje na tašte i uz vruću hranu (zbog deaktivacije sastojaka).

Neto količina: 40 kapsula (Pullulan vegan kapsula iz tapioke) – 28 g

Mama Multi Natal – prenatal za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću

Prenatalni multikompleks posebno balansiranih količina vitamina i minerala za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću.folat i vitamin K u trudnoći i koje prenatalne multivitamine odabrati

Vitamini i minerali u biološki aktivnom obliku, iz prirodnih izvora i s visokim potencijalom apsorpcije. Uz dodatak biljnih ekstrakata kao izvora nutritivno visokovrijednih, prirodnih tvari.

Formula pogodna za vegetarijance, vegane i osobe s mutacijom na MTHFR genu (poremećaj u metabolizmu folne kiseline).

Zašto se Mama Multi Natal bioaktivni kompleks prenatal za trudnice?

Sa važnim vitaminima za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću

Prenatal za trudnice sa aktivnim folatom

mama prenatalne kapsule za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću

Sadrži 5-MTHF-glukozamin (Quatrefolic®) kao izvor biološki aktivnog folata. Folat poznat i kao vitamin B9 doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće, normalnoj sintezi aminokiselina i normalnom stvaranju krvi.

Folat uz vitamine B6 i B12 koje sadrži Mama Multi Natal formula doprinosi i normalnom metabolizmu homocisteina. Ovaj za trudnice izuzetno važan vitamin dolazi ukomponiran zajedno s vitaminima B12 (u metil obliku) i D3 (vegan izvor) te mineralima željezom i cinkom. S njima ima i važnu ulogu u procesu diobe stanica.

Mama Multi Natal ne sadrži folnu kiselinu, pa se stoga posebno preporučuju osobama sa mutacijom na MTHFR genu (poremećaj u metabolizmu folne kiseline).

Jedna kapsula osigurava unos od 612 mcg DFE folata dnevno. Takva količina odgovara 102 %  preporučenoj dnevnoj dozi o primjerenom unosu folata (AI=Adequate intake) za potrebe trudnica i 122% referentnog unosa folata (PRI=Population reference intake) za potrebe dojilja nakon poroda.

Formula sa za trudnice i dojilje važnim vitaminima D3 i K2

Osim vitamina D3 (Vitashine® D3V – vegan oblik iz lišaja) Mama Multi Natal sadrži i vitamin K2 (menakinon MK7) također biljnog podrijetla (natto), kao izvor za trudnice i dojilje važnog vitamina K. On će koji će uz minerale mangan i cink doprinijeti održavanju normalnih kostiju.

Za trudnoću neizostavni i u posebno prilagođenim dozama – vitamini B skupine!

Čitava paleta vitamina B skupine, osim što dolazi u biološki aktivnom obliku, posebno je balansirana u njihovim količinama radi veće i bolje apsorpcije. Ali i bolje sinergije s drugim vitaminima, a time i potencijala djelovanja.

Tako će vitamini B2, B3, B5, B6, B8 i B12 doprinijeti normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Grupa vitamina B1, B3, B8, B9 i B12 pak će doprinijeti normalnoj psihološkoj funkciji.

Prenatal za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću – svakako bez vitamina A, ali sa beta karotenom!

Bez vitamina A u retinoidnom obliku! Ali sa izvorom, za trudnice i bebe koje rastu važnog beta karotena i karotenoida.

Beta karoten u Mama Multi Natal formuli dolazi iz mikroalge Dunaliella salina sp., a karotenoidi čija se važnost u trudnoći sve više spominje u znanstvenim krugovima, lutein i zeaksantin, iz cvijeta biljke kadifice!

Osim navedenih vitamina Mama Multi Natal prenatal za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću sadrži i vitaminima slične tvari kao što su kolin (poznat i kao vitamin J), inozitol (poznat i kao vitamin B8) i PABA (para aminobenzojeva kiselina – često nazvana i kao vitamin B10 jer djeluje kao prekursor folatima).

Sa probranim sastavom biološki aktivnih i lako probavljivih minerala

prenatalne kapsule sa vitaminima i mineralima sadrže folatMama Multi Natal kao prenatal za trudnice i dojilje u svojoj formuli sadrži i željezo. Ono dolazi u lako probavljivom obliku, a uz biološki aktivne i u primjerenim količinama (zbog njihove poznate slabe apsorpcije) i vitamine B6 i B12 s kojima igra ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica.

Sadrži i jod koji doprinosi normalnoj proizvodnji hormona štitnjače. Jod zajedno sa selenom doprinosi i normalnoj funkciji štitnjače.

Mama Multi Natal formula sadrži i cink (u lako probavljivom obliku) koji je važan jer doprinosi normalnoj sintezi DNA i normalnoj plodnosti te reprodukciji.  Cink će osim toga zajedno sa vitaminima B2, C i E, te mineralima bakrom, manganom i selenom zaštititi stanice od oksidativnog stresa.

Sve pomno balansirano, iz prirodnih izvora za maksimalnu podršku prehrani u vrijeme rasta i razvoja bebe!

Mama Multi Natal – kako i kada ih koristiti?

mama dha i multi vitamini u kombinaciji za trudnice i dojilje

Mama Multi natal kapsule koriste se kao dodatak prehrani u dnevnoj dozi od samo 1 kapsule na dan!

Preporučuju se uzimati kao prenatal kompleks za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Najbolje ih je koristiti uz obrok ili odmah nakon jela i popiti ih uz dosta tekućine. Zbog bogatog sastava prirodnog podrijetla i aktivnosti sastojaka, ne preporučujemo ih uzimati na tašte odnosno prazan želudac. Zbog očuvanja biološke aktivnosti sastojaka ne preporučuju se uzimati uz suviše topla jela.

Mama Multi Natal kapsule preporučujemo uzimati uz Mama DHA Natal – vegan omega-3 DHA kapsule. Ovu kombinaciju zbog učinka na razvoj bebe posebice preporučujemo tijekom zadnjeg tromjesečja trudnoće i u periodu dojenja!

Kreirane su kako bi veličinom bile lako korištene čak i kod osoba koje imaju problem sa otežanim gutanjem – u mini glatkoj kapsuli. 

Vegan podrijetlo i sastojci čine ih prihvatljivima i za mame veganke, a posebno zbog visokog sadržaja vitamina B12 koji je u ovoj skupini često deficitaran. 

Recenzije

Još nema recenzija.


Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Sastojci:

rižino brašno (Oryza sativa), sredstvo za glaziranje: vegan ovojnica kapsule – pullulan (polisaharid iz korijena tapioke), miješavina praha voća i povrća (brokula, naranča, grožđe), Tagetes erecta (cvijet kadifice) ekstrakt stand. na 10% luteina i 0,5% zeaksantina, L-askorbinska kiselina, nikotinamid, Dunaliella salina (mikroalga) ekstrakt stand. na 20% miješanih karotenoida, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: kalcijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, kalcijev D-pantotenat, D-alfa-tokoferil acetat, inozitol, kolin bitartarat, PABA, cinkov citrat, željezov fumarat, tiamin-mononitrat, manganov bisglicinat, natrijev riboflavin-5’-fosfat, piridoksal 5’-fosfat, bakrov bisglicinat, 5MTHF-glukozamin  (Quatrefolic®), D-biotin, krom pikolinat, kalijev jodid, L-selenometionin, metilkobalamin, menakinon (MK7 natto), kolekalciferol (Vitashine D3V® vegan iz lišaja).

Bez vitamina A u retinoidnom obliku, bez folne kiseline u sintetičkom obliku, bez sastojaka GMO podrijetla, bez šećera i laktoze, bez glutena i sastojaka animalnog podrijetla. Formuliran bez upotrebe konzervansa, stabilizatora, emulgatora, aroma ili bojila.

Pogodno za vegetarijance, vegane i osobe s polimorfizmom MTHFR gena.

Sadrži ekstrakt mikroalge Dunalielle kao izvor beta-karotena (provitamina A) što prirodno može utjecati na razliku u boji pojedinog proizvoda i varijacije u boji između dvije serije (od žute do tamno narančasto-crvene). Takve razlike su normalne i ne utječu na kvalitetu proizvoda.

NAPOMENE: važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Nije namijenjeno za djecu ispod 3 godine starosti.

UPOZORENJA: osobe koje uzimaju lijekove ili imaju posebna medicinska stanja prije upotrebe ovog proizvoda moraju se posavjetovati s liječnikom.

NAČIN ČUVANJA: čuvati dobro zatvoreno, na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi (do 25 °C).

Najbolje upotrijebiti do kraja: (mjesec, godina, LOT) otisnuto na dnu pakiranja i etiketi

Proizvedeno za Suplement d.o.o.

Zemlja podrijetla: Nizozemska (EU)

Možda će vam se također svidjeti…