FAQs

Frequently Asked Questions


Da li Baby balm sadrži aditive? I koje?

Da li je Baby balm krema bez konzervansa? Moje dvoje djece izuzetno je alergično na pojedine konzervanse i aditive koji se naveliko koriste u kozmetičkim proizvodima. Oboje imaju i izuzetno osjetljivu kožu, pa muku mučim sa pronalaženjem proizvoda koji im odgovaraju. Baby balm mi se čini dobar sastavom no ne pronalazim informaciju da li sadrži neke konzervanse ili aditive? Ako sadrži molim informaciju o kojima je riječ. Hvala Baby balm odgovara zahtjevima potpuno prirodne kozmetike. U svom sastavu Baby balm ne sadrži niti jedan konzervans, aditiv, parfem, paraben ili bilo koji umjetni dodatak. Svi sastojci su potpuno prirodnog podrijetla. U sastav Baby balma su uključeni: mango maslac, karite (shea) maslac, ulje sjemenki grožđa, ulje makadamije, ulje nevena, ulje kamilice, ulje badema i eterična ulja francuske lavande i čajevca. Više o samim sastojcima i njihovom djelovanju pročitajte na Baby balm stranici o proizvodu. Imate pitanja o našim proizvodima? Svoja pitanja postavite nam na info@plant.hr  

Da li Baby balm mogu koristiti kod pelenskog osipa?

Mogu li Baby balm koristiti kod pelenskog osipa? Imam bebu sa izuzetno nježnom kožom i često se borimo s pelenskim osipom. Da li preporučujete Baby balm i za kod pelenskog osipa? Apsolutno je preporuka Baby balm koristiti kod pelenskog osipa. Baby balm osim što će nahraniti i njegovati kožu, zaštititi će ju od mogućih infekcija. Sastojci Baby balma nježno štite od upala, ali i stvaraju prirodnu zaštitnu barijeru na koži. Njegovi prirodni sastojci umiriti će eventualno bolna crvenila i ubrzati obnovu kože. Kako u svom sastavu ne sadrži nikakve kemijske spojeve, bilo aditive, parfeme ili konzervanse, preporučuje se i za primjenu kod pelenskog osipa kontaktne ili alergijske vrste.

Da li Tiba kapi sadrže alkohol?

Moja curica je stara mjesec dana i jako ju muče dojenački grčevi. Tražim nešto prirodno da joj pomognem. Radimo masažu s vašim Tiba uljem i jako sam zadovoljna, no vidim da joj ipak treba nešto jače. Ne mogu naći informaciju za Tiba kapi, a vjerujem da bi joj mogle pomoći .. Da li Tiba kapi sadrže alkohol? Jer nikako joj ne bi željela davati ništa na bazi alkohola u tako ranoj dobi.. Tiba kapi su potpuno biljne kapi i ne sadrže alkohol. Pri razvoju smo jako pazili na sigurnost primjene kod dojenčadi i upravo zbog toga primijenili posebne ekstrakte i sastojke koji su sigurni za primjenu kod beba, a osiguravaju maksimalni potencijal djelovanja. Također, Tiba kapi su certificirane kao sigurne za primjenu kod Vegana, čime dokazujemo i da su svi sastojci potpuno biljnog podrijetla.

Kako se koriste Mamine kapi?

Kupila sam Mamine kapi da potaknem bolju laktaciju jer nikako nemam dovoljno mlijeka. Malo sam zbunjena načinom primjene navedenom na ambalaži. Koliko dugo trebam koristiti višu dozu i kada započeti sa manjom? Mamine kapi preporučuju se uzimati u većoj dozi prvih nekoliko uzimanja dok se ne postigne željeni učinak (potakne poboljšanje protoka i količine mlijeka). Ovo uzimanje traje onoliko koliko to zahtijevaju pojedine situacije odnosno koliko su potrebe. Kod nekih će to biti već unutar jednog dana, no kod nekih situacija, kao što su potrebe potpune relaktacije nakon dužeg vremena nedojenja, naravno i duže. Promjenu primijetite ili po samim dojkama ili zadovoljstvu bebe. Nakon toga postepeno se preporučuje sve manje uzimanje koje se opet treba prilagoditi potrebama. Takvim postepenim smanjivanjem doze lakše ćete tijelu dati signal da istim tempom nastavi dalje samo, odnosno ne stvarati nagle skokove koji mogu zbuniti organizam. Kasnije se možete zadržati na povremenom uzimanju po potrebi ili nekakvoj umjerenoj dozi koja će odgovarati vama odnosno vašoj bebi.

Da li se Mamine kapi koriste već tijekom trudnoće?

Trudna sam sa drugim djetetom i budući da s prvim nisam uspjela dojiti, interesira me da li Mamine kapi mogu koristiti već tijekom trudnoće kako bi se što bolje pripremila za dojenje? Jako bi željela ovaj puta uspjeti.  Mamine kapi®  nikako ne preporučujemo uzimati tijekom trudnoće. Naime zbog potencijalnog galaktogenog djelovanja utjecaj pojedinih aktivnih tvari mogao bi (s naglaskom mogao) bi utjecati na pojavu kontrakcija, posebice u zadnjem tromjesečju trudnoće. Dakle, ne preporučujemo nikako uzimanje tijekom trudnoće i smatramo da imate dovoljno vremena vidjeti razvoj događaja te ih uvijek stignete koristiti nakon poroda. Imate li pitanja vezano uz naše proizvode, obratite nam se s povjerenjem na: info@plant.hr

Koliko je Maminim kapima potrebno vremena da djeluju?

Imala sam jednu stresnu situaciju u životu i u svega par dana skoro pa sam ostala u potpunosti bez mlijeka. Uživala sam u dojenju i svakako bi željela nastaviti no čini mi se da uz sav trud to nije kao prije. Moja curica je sada 2 mjeseca stara i interesira me koliko je potrebno dugo uzimati Mamine kapi da bi počele djelovati? Mamine kapi® biljne su kapi s posebno prilagođenom koncentracijom i omjerom aktivnih sastojaka iz probranog bilja koje se pokazalo iznimno učinkovito u slučajevima potrebe za poticanjem laktacije ili situacijama kakvu i sami spominjete - relaktacije. Njihovo djelovanje je usmjereno da bude maksimalno brzo. Tome u prilog ide i tekući oblik i sama koncentracija sastojaka, kao i preporučeni način primjene prvih nekoliko dana. Po istraživanjima rađenim sa sličnim sastojcima, maksimum potencijala djelovanja može se očekivati unutar 2-3 dana od takve, maksimalne primjene. Ono može biti u pojedinim situacijama i brže, dakle već nakon 24 sata, ali i nešto duže, dakle do 5 dana. Teško je, a bilo bi i neozbiljno od nas navoditi točno vrijeme djelovanja, jer je u obzir uvijek potrebno uzeti i razne okolišne i individualne čimbenike (iscrpljenost, tjelesna težina majke, metabolizam majke, način primjene i sl.), ali isto tako i samo ponašanje majke i bebe (koliko često doji, da li se izdaja, kako beba siše i sl.). Ono što možemo potvrditi su brojna pozitivna iskustva majki koje potvrđuju uočavanje intenzivnijeg djelovanja u prosjeku već unutar 2 dana preporučene primjene. O iskustvima majki kod primjene Maminih kapi® možete i dodatno pročitat i u pregledu osvrta na proizvod na našim stranicama: Mamine kapi ili društvenim mrežama.

Da li Miracool mama gel za noge smiju koristiti trudnice?

Imam strašno velikih problema s oticanjem nogu u trudnoći. Interesira me vaš Miracool mama gel za noge. Da li ga mogu koristiti i trudnice budući da znam da neke kreme i gelove za noge nije preporučljivo koristiti tijekom trudnoće? Miracool® mama gel pripremljen je tako da bude siguran za korištenje tijekom trudnoće. Aktivni sastojci iz bilja pokazali su se sigurni za korištenje. Proizvod također ne sadrži mentol, koji možete pronaći u nekim proizvodima slične namjere i koji se ne preporučuju za korištenje tijekom trudnoće. Miracool® mama sprej za noge također se može koristiti tijekom trudnoće, ali preporučujemo umjerenije korištenje. On naime sadrži eterično ulje peperminta u vrlo blagoj koncentraciji.

Sadrži li Miracool mama gel parabene?

Dobila sam jako puno preporuka za Miracool® mama gel za noge no izuzetno pazim da moja kozmetika bude bez štetnih sastojaka kao što su parabeni. Ima li u Miracool® mama gelu parabena? Ne. Miracool® mama gel je pripremljen tako da bude maksimalno siguran za primjenu bez potencijalno štetnih aditiva. U svom sastavu Miracool® mama gel ne sadrži parabene.

Koliko dugo treba davati Tiba® kapi da djeluju?

Imamo dijete staro dva i pol tjedna kojem je pedijatrica ustanovila dojenačke kolike nakon nekoliko pregleda zbog napadaja grčevitog plača. Interesira me koliko dugo treba davati Tiba® kapi da bi one počele djelovati? Tiba® kapi su biljne kapi registrirane kao dodatak prehrani. Njihovo djelovanje je obzirom na provedena istraživanja na ekstraktima bilja koje sadrže (kamilica i matičnjak) pokazalo iznimnu učinkovitost kod dojenčadi već nakon dva do tri dana primjene i to s visokom vjerojatnošću djelovanja (uočeno poboljšanje kod dojenčadi s kolikama u oko 85% dojenčadi). Ono što je potrebno napomenuti je da uvijek, a posebice u slučaju dojenčadi i prirodnih proizvoda, moramo imati na umu individualne osobine i okolišne čimbenike koji mogu više ili manje utjecati na samu brzinu, ali i potencijal djelovanja. Kod nekih će se djelovanje Tiba® kapi tako uočiti puno brže, kod nekih će trebati i do 5 dana davanja kapi za postizanje maksimalne učinkovitosti. Ono što možemo potvrditi je da su Tiba® kapi formirane tako da potencijal djelovanja bude maksimalno brz i s najvećom mogućom vjerojatnošću djelovanja. Obzirom na prikupljene povratne informacije od brojnih roditelja, možemo također navesti da je u prosjeku potrebno oko 2 dana primjene kako bi se uočile promjene u smislu poboljšanja stanja, no kod nekih je potrebno i nešto više, ali to u pravilu nije iznad 5 dana primjene.

Tiba kapi kako koristiti?

Moja beba ima jake grčeve. Pokušali smo razne preparate, no kao da ništa ne pomaže. Jedna mama mi je preporučila da probam Tiba kapi. Kupila sam ih no nisam sigurna kako se koriste? Beba ima 4 kg i stara je mjesec dana. Tiba kapi koriste se ovisno o bebinoj težini i potrebama. Na deklaraciji je navedena najčešća primjena: 5 kapi po kilogramu tjelesne težine bebe do dva puta dnevno. To bi značilo da se 5 kapi pomnoži sa težinom bebe (navodite da je Vaša beba teška 4 kg) i taj broj kapi do dva puta dnevno. Dakle, 5x4=20 kapi do dva puta dnevno. Također, na deklaraciji proizvoda navedena je uputa da se kapi daju oko pola sata prije pojave tegoba. Budući da se grčevi kod bebe najčešće javljaju u gotovo isto vrijeme svaki dan pod navedenim se smatra da se prva doza daje bebi otprilike pola sata prije tog nekakvog ustanovljenog vremena pojavljivanja. Druga doza (u Vašem slučaju ponovno 20 kapi), daje se po potrebi i nakon otprilike 3 sata nakon davanja prve doze. Vrlo često roditelji primjećuju da druga doza nije ni potrebna pa utoliko ju i nema potrebe davati ako je beba već i kod prvog davanja dobro reagirala.

Mogu li se Tiba kapi za grčeve koristiti kroz čitav dan?

Moja beba ima netipične grčeve koji se javljaju kroz čitav dan, a ne specifično u određeno doba dana. Isprobali smo Tiba kapi i izuzetno smo zadovoljni no željeli bismo ih koristiti kroz dan kako bi našoj curici olakšali muke od grčeva ili kolika kroz čitav dan, a ne samo u poslijepodnevnim satima? Preporuka o uzimanju navedena na deklaraciji proizvoda Tiba® kapi pripremljena je radi lakše primjene u većini situacija i slučajeva pojave grčeva, no bez problema ju se može prilagoditi potrebama pojedine dojenčadi. Ta prilagodba treba se činiti tako da se ukupan broj preporučenog dnevnog unosa kapi podijeli po broju željenih davanja vašem djetetu unutar dana. Primjerice, ako je dojenče teško 4 kg, a preporuka je 5 kapi po kg tjelesne težine do dva puta dnevno, ukupno bi dnevna preporuka iznosila: 5 x 4 x 2=40 kapi ukupno na dan. Ako želite davati Tiba kapi kroz dan, primjerice 4 puta tokom dana, onda bi u prethodno navedenom primjeru to značilo 10 kapi po 4 puta na dan. S time da se uzima odmak u davanju pojedinih doza od barem 3 sata. Također pokušajte i varijantu primjene uz masažu trbuščića Tiba® uljem.

Tvrda stolica dojenčeta. Mogu li Tiba kapi pomoći i kod tvrde stolice (zatvora)?

Koristili smo Tiba® kapi kod grčeva i bili smo jako zadovoljni. Sad smo prešli na krutu hranu i dijete nam se povremeno muči s tvrdom stolicom. Mogu li pomoći i u toj situaciji? Tiba® kapi sadrže probrane biljne sastojke koji osim što ciljano djeluju opuštajući napetost uslijed grčeva u probavnom sustavu, potpomažu i bolju probavljivost hrane, a ujedno mogu olakšati i probleme s tvrdom stolicom jer sadrže i kopar koji blago i prirodnim putem omekšava stolicu i olakšava stanja nadutosti tako što smanjuje nakupljanje zraka u probavnom sustavu. Dakle, apsolutno slobodno možete probati davati kao dodatak prehrani i u spomenutim situacijama. Također preporučujemo da isprobate i masaže trbuščića s Tiba® uljem koje su se pokazale iznimno učinkovite u stanjima sa učestalim problemima tvrde stolice.