Tiba kapi

Tiba kapi Pitanja i Odgovori – Odgovaramo na Vaše upite. Tiba kapi za dojenčad biljne su kapi bez alkohola za olakšavanje tegoba trbuščića kod beba. Ukoliko ne pronalazite odgovor na Vaše pitanje, slobodno nam se obratite s upitom na naše Savjetovalište na info@plant.hr

Mogu li se Tiba kapi za grčeve koristiti kroz čitav dan?

Moja beba ima netipične grčeve koji se javljaju kroz čitav dan, a ne specifično u određeno doba dana. Isprobali smo Tiba kapi i izuzetno smo zadovoljni no željeli bismo ih koristiti kroz dan kako bi našoj curici olakšali muke od grčeva ili kolika kroz čitav dan, a ne samo u poslijepodnevnim satima? Preporuka o uzimanju navedena na deklaraciji proizvoda Tiba® kapi pripremljena je radi lakše primjene u većini situacija i slučajeva pojave grčeva, no bez problema ju se može prilagoditi potrebama pojedine dojenčadi. Ta prilagodba treba se činiti tako da se ukupan broj preporučenog dnevnog unosa kapi podijeli po broju željenih davanja vašem djetetu unutar dana. Primjerice, ako je dojenče teško 4 kg, a preporuka je 5 kapi po kg tjelesne težine do dva puta dnevno, ukupno bi dnevna preporuka iznosila: 5 x 4 x 2=40 kapi ukupno na dan. Ako želite davati Tiba kapi kroz dan, primjerice 4 puta tokom dana, onda bi u prethodno navedenom primjeru to značilo 10 kapi po 4 puta na dan. S time da se uzima odmak u davanju pojedinih doza od barem 3 sata. Također pokušajte i varijantu primjene uz masažu trbuščića Tiba® uljem.

Tvrda stolica dojenčeta. Mogu li Tiba kapi pomoći i kod tvrde stolice (zatvora)?

Koristili smo Tiba® kapi kod grčeva i bili smo jako zadovoljni. Sad smo prešli na krutu hranu i dijete nam se povremeno muči s tvrdom stolicom. Mogu li pomoći i u toj situaciji? Tiba® kapi sadrže probrane biljne sastojke koji osim što ciljano djeluju opuštajući napetost uslijed grčeva u probavnom sustavu, potpomažu i bolju probavljivost hrane, a ujedno mogu olakšati i probleme s tvrdom stolicom jer sadrže i kopar koji blago i prirodnim putem omekšava stolicu i olakšava stanja nadutosti tako što smanjuje nakupljanje zraka u probavnom sustavu. Dakle, apsolutno slobodno možete probati davati kao dodatak prehrani i u spomenutim situacijama. Također preporučujemo da isprobate i masaže trbuščića s Tiba® uljem koje su se pokazale iznimno učinkovite u stanjima sa učestalim problemima tvrde stolice.

Koliko dugo treba davati Tiba® kapi da djeluju?

Imamo dijete staro dva i pol tjedna kojem je pedijatrica ustanovila dojenačke kolike nakon nekoliko pregleda zbog napadaja grčevitog plača. Interesira me koliko dugo treba davati Tiba® kapi da bi one počele djelovati? Tiba® kapi su biljne kapi registrirane kao dodatak prehrani. Njihovo djelovanje je obzirom na provedena istraživanja na ekstraktima bilja koje sadrže (kamilica i matičnjak) pokazalo iznimnu učinkovitost kod dojenčadi već nakon dva do tri dana primjene i to s visokom vjerojatnošću djelovanja (uočeno poboljšanje kod dojenčadi s kolikama u oko 85% dojenčadi). Ono što je potrebno napomenuti je da uvijek, a posebice u slučaju dojenčadi i prirodnih proizvoda, moramo imati na umu individualne osobine i okolišne čimbenike koji mogu više ili manje utjecati na samu brzinu, ali i potencijal djelovanja. Kod nekih će se djelovanje Tiba® kapi tako uočiti puno brže, kod nekih će trebati i do 5 dana davanja kapi za postizanje maksimalne učinkovitosti. Ono što možemo potvrditi je da su Tiba® kapi formirane tako da potencijal djelovanja bude maksimalno brz i s najvećom mogućom vjerojatnošću djelovanja. Obzirom na prikupljene povratne informacije od brojnih roditelja, možemo također navesti da je u prosjeku potrebno oko 2 dana primjene kako bi se uočile promjene u smislu poboljšanja stanja, no kod nekih je potrebno i nešto više, ali to u pravilu nije iznad 5 dana primjene.

Da li Tiba kapi sadrže alkohol?

Moja curica je stara mjesec dana i jako ju muče dojenački grčevi. Tražim nešto prirodno da joj pomognem. Radimo masažu s vašim Tiba uljem i jako sam zadovoljna, no vidim da joj ipak treba nešto jače. Ne mogu naći informaciju za Tiba kapi, a vjerujem da bi joj mogle pomoći .. Da li Tiba kapi sadrže alkohol? Jer nikako joj ne bi željela davati ništa na bazi alkohola u tako ranoj dobi.. Tiba kapi su potpuno biljne kapi i ne sadrže alkohol. Pri razvoju smo jako pazili na sigurnost primjene kod dojenčadi i upravo zbog toga primijenili posebne ekstrakte i sastojke koji su sigurni za primjenu kod beba, a osiguravaju maksimalni potencijal djelovanja. Također, Tiba kapi su certificirane kao sigurne za primjenu kod Vegana, čime dokazujemo i da su svi sastojci potpuno biljnog podrijetla.

Tiba kapi kako koristiti?

Moja beba ima jake grčeve. Pokušali smo razne preparate, no kao da ništa ne pomaže. Jedna mama mi je preporučila da probam Tiba kapi. Kupila sam ih no nisam sigurna kako se koriste? Beba ima 4 kg i stara je mjesec dana. Tiba kapi koriste se ovisno o bebinoj težini i potrebama. Na deklaraciji je navedena najčešća primjena: 5 kapi po kilogramu tjelesne težine bebe do dva puta dnevno. To bi značilo da se 5 kapi pomnoži sa težinom bebe (navodite da je Vaša beba teška 4 kg) i taj broj kapi do dva puta dnevno. Dakle, 5x4=20 kapi do dva puta dnevno. Također, na deklaraciji proizvoda navedena je uputa da se kapi daju oko pola sata prije pojave tegoba. Budući da se grčevi kod bebe najčešće javljaju u gotovo isto vrijeme svaki dan pod navedenim se smatra da se prva doza daje bebi otprilike pola sata prije tog nekakvog ustanovljenog vremena pojavljivanja. Druga doza (u Vašem slučaju ponovno 20 kapi), daje se po potrebi i nakon otprilike 3 sata nakon davanja prve doze. Vrlo često roditelji primjećuju da druga doza nije ni potrebna pa utoliko ju i nema potrebe davati ako je beba već i kod prvog davanja dobro reagirala.