Kako se koriste Tiba kapi?

Tiba kapi kako koristiti?

Moja beba ima jake grčeve. Pokušali smo razne preparate, no kao da ništa ne pomaže. Jedna mama mi je preporučila da probam Tiba kapi. Kupila sam ih no nisam sigurna kako se koriste? Beba ima 4 kg i stara je mjesec dana.

Tiba kapi koriste se ovisno o bebinoj težini i potrebama. Na deklaraciji je navedena najčešća primjena: 5 kapi po kilogramu tjelesne težine bebe do dva puta dnevno. To bi značilo da se 5 kapi pomnoži sa težinom bebe (navodite da je Vaša beba teška 4 kg) i taj broj kapi do dva puta dnevno. Dakle, 5×4=20 kapi do dva puta dnevno. Također, na deklaraciji proizvoda navedena je uputa da se kapi daju oko pola sata prije pojave tegoba. Budući da se grčevi kod bebe najčešće javljaju u gotovo isto vrijeme svaki dan pod navedenim se smatra da se prva doza daje bebi otprilike pola sata prije tog nekakvog ustanovljenog vremena pojavljivanja. Druga doza (u Vašem slučaju ponovno 20 kapi), daje se po potrebi i nakon otprilike 3 sata nakon davanja prve doze.

Vrlo često roditelji primjećuju da druga doza nije ni potrebna pa utoliko ju i nema potrebe davati ako je beba već i kod prvog davanja dobro reagirala.