Koliko dugo treba davati Tiba kapi da djeluju?

Koliko dugo treba davati Tiba® kapi da djeluju?

Imamo dijete staro dva i pol tjedna kojem je pedijatrica ustanovila dojenačke kolike nakon nekoliko pregleda zbog napadaja grčevitog plača. Interesira me koliko dugo treba davati Tiba® kapi da bi one počele djelovati?

Tiba® kapi su biljne kapi registrirane kao dodatak prehrani. Njihovo djelovanje je obzirom na provedena istraživanja na ekstraktima bilja koje sadrže (kamilica i matičnjak) pokazalo iznimnu učinkovitost kod dojenčadi već nakon dva do tri dana primjene i to s visokom vjerojatnošću djelovanja (uočeno poboljšanje kod dojenčadi s kolikama u oko 85% dojenčadi).

Ono što je potrebno napomenuti je da uvijek, a posebice u slučaju dojenčadi i prirodnih proizvoda, moramo imati na umu individualne osobine i okolišne čimbenike koji mogu više ili manje utjecati na samu brzinu, ali i potencijal djelovanja. Kod nekih će se djelovanje Tiba® kapi tako uočiti puno brže, kod nekih će trebati i do 5 dana davanja kapi za postizanje maksimalne učinkovitosti.

Ono što možemo potvrditi je da su Tiba® kapi formirane tako da potencijal djelovanja bude maksimalno brz i s najvećom mogućom vjerojatnošću djelovanja. Obzirom na prikupljene povratne informacije od brojnih roditelja, možemo također navesti da je u prosjeku potrebno oko 2 dana primjene kako bi se uočile promjene u smislu poboljšanja stanja, no kod nekih je potrebno i nešto više, ali to u pravilu nije iznad 5 dana primjene.