Mamine kapi Tonik

-7%

Mamine kapi Tonik

33,00  (248,64 kn)

Biljni tonik probranih sastojaka osmišljen za podršku majkama sa problemima održavanja dobre laktacije (podrška boljoj proizvodnji mlijeka). Sastojci tonika blagotvorno djeluju i kod probavnih nelagoda koje se javljaju nakon poroda kod majke, ali i kod bebe (nadutost, vjetrovi, blaži grčevi).

Prirodna podrška za dojenje

 • Poboljšanje i održanje dobre produkcije majčina mlijeka
 • Blagotvorno djelovanje na probavu mame i bebe
 • Dobra potpora tijekom čestog izdajanja
 • Bez alkohola
 • Prirodni sastojci
 • Visok potencijal djelovanja
 • Količina za primjenu 30-60 dana

Probrani sastojci: grčka piskavica, komorač, anis

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: , ,
Popusti na količinu
1 2-3 4-5 6+
33,00  (248,64 kn) 29,70  (223,77 kn) 28,05  (211,34 kn) 26,40  (198,91 kn)
Vidi košaricu

Mamine kapi tonik

Mamine kapi tonik, dodatak prehrani za podršku dojenju i dobru probavu mame i bebe.

Mamine kapi – I lako se papi!

Dojenče tijekom rasta i majka tijekom dojenja prolaze kroz razne periode “uspona i padova” kod kojih nastavak i uspješnost dojenja može zapasti u krizu ili dovesti do prekida. Majke u tim situacijama nerijetko gube strpljenje ili osjećaju nesigurnost po pitanju kvalitete i količine majčina mlijeka. Iako su najčešće u pitanju normalni prolazni periodi (skokovi u razvoju, umor majke, odlazak na posao majke, odvojenost od bebe, dulji period izdajanja i sl.), nerjetko su upravo oni razlog uvođenja dohrane u obliku adaptiranog mlijeka, a s vremenom i potpunog odustajanja od dojenja.

Formula sa visokopotentnim biljnim sastojcima u obliku tonika pruža prirodnu podršku majkama koje žele uspješno nastaviti dojiti ili poboljšati laktaciju. Tonik blagotvorno djeluje na poboljšanje laktacije (povećanje proizvodnje majčina mlijeka) i na probavni sustav majke i bebe.

Posebno prilagođena koncentracija i omjer biljnih sastojaka osiguravaju maksimalnu učinkovitost i brzinu djelovanja.

Tonik sa piskavicom za dojiti bebuMamine kapi tonik – Preporučuje se

 

 • Nakon primjene Maminih kapi (biljnih kapi) za održavanje dobre laktacije
 • Kod duljeg perioda izdajanja
 • Mamama sa bebama koje imaju česte “skokove u rastu i razvoju”
 • Kod stanja kontinuirano oslabljene laktacije
 • Osvježavanje tijela mame u smislu podrške dojenju kod premora, nakon bolesti ili duljeg perioda odvajanja od djeteta

Mamine kapi tonik – Svojstva

 • Bez alkohola
 • Brzo djelovanje
 • Visoka učinkovitost
 • Prirodni sastojci
 • Vegan safe
 • Dostatno za 30 i više dana korištenjaSastojci Mamine kapi tonika se preporučuju majkama dojiljama sa teškoćama u uspostavi normalne laktacije od strane svjetskih organizacija za podršku dojenju. Među njima su La Leche League International (LLLI) te razne javnozdravstvene organizacije kao što su: kanadska zaklada za dojenje (Canadian Breastfeeding Foundation), internacionalni centar za dojenje (International Breastfeeding Centre), Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda i mnogi drugi.

Mamine kapi tonik – Kako koristiti?

Mamine kapi se preporučuje uzimati 2 puta dnevno po 3 ml ili 3 puta dnevno po 2 ml (ovisno o prehrambenim i životnim navikama ili željama majke).

Zbog lakšeg doziranja i korištenja u kutijici je priložena čašica sa oznakama volumena.

Mamine kapi tonik – Kada se ne preporučuje?

Proizvod se ne smije uzimati tijekom trudnoće.

A nuspojave?

Kod uzimanja u većim količinama i kroz duži period kod majki se može pojaviti specifičan miris urina i znoja (slatkast miris koji podsjeća na javorov sirup).
Takva pojava nije štetna te ne utječe na zdravlje majke niti djeteta. Ukoliko se ovakva pojava javi, smanjenjem unosa doći će do gubitka same pojave.

Mamine kapi tonik – Zašto tekući oblik?

Za razliku od kapsula, čajeva ili pak samih namirnica, Mamine kapi tonik sadrže koncentrate ekstrakata bilja u tekućini. U takvom obliku one omogućuju veću iskoristivost i bolju djelotvornost aktivnih sastojaka.

Poznato je da je i brzina djelovanja takvih, tekućih sastojaka puno veća nego li kod drugih oblika istih sastojaka. Zbog toga je i mogućnost djelovanja značajno veća nego li primjerice uzimanjem čajeva pripremljenih od istih sastojaka.

Mamine kapi  tonik ne sadrže alkohol!

GRČKA PISKAVICA (Trigonella foenum greacum)

Majke grčku piskavicu tradicionalno već stoljećima koriste diljem svijeta kao biljnu i prirodnu pomoć za poboljšanje produkcije majčina mlijeka tijekom dojenja. Mnoge žene osjete razliku u povećanju količine mlijeka nakon primjene specifične koncentracije grčke piskavice već nakon 24 do 72 sata. Zbog tog brzog i visoko-potencijalnog djelovanja, grčka piskavica je najčešće primjenjivana prirodna, biljna vrsta kod majki sa poteškoćama kod dojenja.

Sjeme grčke piskavice izražena je okusa i mirisa koje često podsjeća na začinsku mješavinu curry, čiji je često i osnovni sastojak. Prirodno bogata nutritivnim tvarima grčka piskavica obogaćuje prehranu dojilja sastojcima koji dodatno mogu obogatiti majčino mlijeko. Pripravci na bazi grčke piskavice koji su se tradicionalno pripremali za potrebe dojilja varirali su u samom načinu pripreme i koncentraciji.

Mamine kapi® tonik sadrži probrane ekstrakte sjemena grčke piskavice u specifičnoj koncentraciji, a sve kako bi potencijal djelovanja i sigurnost primjene bili maksimalni. Definitivno sastojak bez kojeg tonik ne može biti Mamine kapi® tonik!

KOMORAČ (Foeniculum vulgare)

Sjemenke komorača majke diljem svijete od davnina koriste za poticanje stvaranja mlijeka kod dojenja, a smatra se i da aktivni sastojci ove biljke pomažu pri procesu otpuštanja mlijeka (letdown). Komorač blagotvorno djeluje i na pojavu probavnih tegoba kod majki, ali i kod dojenčadi koje se često javljaju u periodu nakon poroda. Ova aromatična biljka vrlo se često se nalazi u tradicionalnim europskim recepturama kao jedan od prirodnih sastojaka za “više mlijeka” i olakšavanje otpuštanja mijeka te kao pomoć za ublažavanje grčeva kod dojenčadi ili nadutosti preko majčina mlijeka.

Mamine kapi® tonik sadrže pomno probrane ekstrakte sjemenki komorača, bez eteričnog ulja komorača u prilagođenoj koncentraciji.

ANIS (Pimpinella anisum) (aniš)

Aromatična mirisa i slatkasta okusa, sjeme anisa nezaobilazan je sastojak mnogih starih receptura za dojilje. Smatra se da njegovo blagotvorno djelovanje poboljšava proizvodnju i olakšava otpuštanje majčina mlijeka. Anis potiče i bolju probavljivost hrane kod majke pa neposredno utječe i na smirivanje probave, ali i nutritivno obogaćivanje majčina mlijeka.

Zbog što veće učinkovitosti i sigurnosti djelovanja Mamine kapi® tonik sadrži pročišćene ekstrakte sjemenki anisa, bez eteričnog ulja i u posebno prilagođenoj koncentraciji. Anis je jednostavno bio nezaobilazan sastojak u kreiranju ove osvježavajuće formule.

Mamine kapi® tonik – tekući dodatak prehrani za dojilje

Sastojci: pročišćena voda, saharoza, ekstrakt sjemenki grčke piskavice (Trigonella foenum graecum), ekstrakt ploda običnog komorača (Foeniculum vulgare), ekstrakt sjemenki aniša (Pimpinella anisum), konzervans: kalijev sorbat*.

*prirodni konzervans

Neto količina: 200 ml

Način čuvanja: neotvoreno čuvati na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi (do 25°C). Nakon otvaranja čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu do 4 tjedna.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

7 recenzija za Mamine kapi Tonik

 1. 5 od 5

  Mama Irena

  Zbog poteškoća sa dojenjem koje sam imala sa prvim djetetom sa drugim sam odlučila isprobati Mamine kapi. One su za mene bile doslovno spas! Obzirom da sam ih koristila povremeno, ali duže vrijeme, predložili su mi i da uđem u testnu skupinu i isprobam i Mamine kapi tonik. Moram priznati da mi je Tonik nekako lakše bilo koristiti, a oduševilo me to što je dugo trajao. Učinak mi je podjednak obzirom na dozu maminih kapi koju sam do sada povremeno koristila (3 puta na dan po dvadesetak kapi), tako da ovaj proizvod idealno odgovara mojim potrebama.

  Hvala još jednom PlanT-u što meni i mome djetetu omogućuje da tako dugo dojimo! Toplo preporučujem i jedan i drugi proizvod svim mamama sa problemima kao mojima.

 2. 5 od 5

  mama Borjana

  Evo javljam se nakon “testiranja” tonika. Prema dogovoru prestala sam pit tonik. Prvi dan je prošao ok ali 2. i 3. dan katastrofa. Nezadovoljstvo na dojci, učestalo dojenje, kao da su dojke praznije. 4. dan počinjem opet piti tonik i navečer tog dana malo poboljšanje. Te nakon tog dana dojke punije, osjetno punjenje dojki i podoji svaka 2,5-3 sata. Mali zadovoljan i napapan. Stoga nastavljam sa uzimanjem tonika. Sad sam sigurna da mi tonik pomaže i da bez njega moje dojke za sad ne funkcioniraju tako dobro.
  I da pohvalim Tiba kapi koje nam isto puno pomazu kod problema sa plinovima i grčića. A ulje predovno mirisi.

  Sve preporuke i pohvale od mame Borjane i malog Šimuna

 3. 5 od 5

  Mama Ines

  S prvim djetetom sam imala osrednja iskustva sa dojenjem pa smo često kombinirali dojku i bočicu. S drugom bebom to nisam željela pa sam par dana nakon dolaska iz bolnice počela koristiti Mamine kapi tonik. Zaista sam brzo vidjela rezultate! Pokušala sam pokusirati i ne uzimati ih i osjetilo se odmah da je beba puno nezadovoljnija i da dalje traži neku hranu. Pitam se ma zašto se mučim?! 🙂 Pa sam opet počela uzimati Tonik. I već nakon dva dana stanje je bilo ko iz snova 🙂 Uživam zaista! I ja i moja beba.

  Puno vam hvala na ovom proizvodu!

 4. 5 od 5

  Mama Katarina

  Odličan proizvod! Moja beba jako slabo sisa i moram se dosta izdajati pa to baš i ne ide u dobrom smijeru. Tonik mi puno pomaže da imam dovoljno mlijeka!

  Hvala <3

 5. Darija (Potvrđen vlasnik)

  Meni je ovaj proizvod spasio dojenje! Prezadovoljna sam! Mlijeka sada uvijek imam koliko je bebi potrebno. Dugo sam se izdajala i sve je nekako išlo nizbrdo, no kad sam počela uzimati tonik s količinom mlijeka više nema nikakvih problema.

 6. 5 od 5

  Zadovoljna mama – zadovoljna beba

  Zbog prvobitnih problema sa dojenjem – neznanje, loši savjeti morala sam uvesti dohranu radi toga što je beba gubila na kilaži, no u kombinaciji sa dojenjem.
  Htjela sam izbaciti dohranu pa sam se izdajala da bi povećala količinu mlijeka i to je bio mukotrpan posao zbog kojeg nisam imala skoro niti sekunde slobodnog vremena dnevno.
  Ove kapi sam već prije vidjela i čitala dobre recenzije na internetu no radi cijene ih ipak nisam uzimala jer nisam bila sigurna u njihovo djelovanje.
  No nakon što mi je poznanica rekla kako je sa njima postigla više nego značajno povećanje mlijeka odlučila sam se naručit ih i svakako nisam požalila.
  Bez njih se nisam usudila izbacit dohranu tj izbacivala sam mrvicu po mrvicu – ali kad sam ih naručila sam primjetila značajno povećanje mlijeka i izbacila sam dohranu u rekordnom vremena ali ipak po pravilima – 30 ml u 3 dana i sad beba odlično napreduje samo sa mojim mlijekom.
  Da ne spominjem da smo i muž i ja sada bolesni a beba je zdrava i vesela što sigurno ne bi bila na adaptiranom mlijeku.

 7. 5 od 5

  karaula.patricija27 (Potvrđen vlasnik)

  Spasio dojenje, nakon sto su svi obroci ukljucivali dohranu, sada samo jedan obrok dohrane.


Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…

je dodano u vašu košaricu:
Checkout